Live! [Početna]

Operator

Predstavnici web lokacije moraju se prijaviti u operator područje iz /live/op/ mape vašeg web poslužitelja. Nakon provjere lozinke, iskočiti će operatorski prozor koji nudi pristup za prihvat zahtjeva pasivnog chata, poziv posjetitelja u proaktivno područje i upravljanje porukama koje su ostavljene u njihovim zonama. Za pristup u operatorsko područje, uđite u /live/op/ mapu (npr. http://www.vasadomena.com/live/op) vašeg web poslužitelja.

Operatorska ploča

Ploča operatora podijeljena je u nekoliko cjelina. Zaglavlje dozvoljava operatoru podešavanje statusa na zauzet ili dostupan, izmjenu frekvencije osvježavanja i odabir gledanja ili ne-proaktivnih posjetitelja. Glavno područje dozvoljava operatoru prihvaćanje chata, pozivanje korisnika u chat i upravljanje porukama. Kad pasivni posjetitelj čeka pomoć operatora, oglasiti će se zvono dok korisnik ne bude prihvaćen u chat ili bude preusmjeren.

Napomena: Korisnici koji se prikažu u listi čekanja izričito su preusmjereni operatoru i ne prikazuju se drugim operatorima. Ovo je bazirano na postavkama u konfiguracijskoj stranici. Ako operator ne prihvati pasivnog posjetitelja u razumnom vremenu, posjetitelj se preusmjerava ako je moguće ili se šalje na odlaznu stranicu.

Chat

Chat prozor operatora se ponešto razlikuje od chat prozora koji vidi posjetitelj. Kao i chat prozor posjetitelja, osnovni izgled se bazira na postavkama u konfiguracijskoj stranici. Ipak, operator ima dostupne funkcije koje posjetitelj nema. Operator može birati autodgovore, komande i formatiranja.

Powered by Live!. Copyright Vogon, 2004 - <%=Year(Now)%>