Live! [Početna]

Uobičajena pitanja

Ovaj dokument je predviđen da pruži uzroke i pomoć za uobičajene probleme koje mogu nastupiti u tijeku instalacije i korištenja Live! aplikacije. Molimo, proučite ovu datoteku prije traženja pomoći.

Instalacija

Većina problema kod instalacije uzrokovano je nedostatkom potrebnih objekata ili nepravilnim postavkama. Kod korištenja instalacijske skripte, ako se pojavi greška za objekt koji nije kreiran, javite vašem hosting provideru da vam je potreban taj standardni objekt i oni bi ga trebali instalirati za vas.

Ako se pojavi greška vezana za spajanje na bazu, provjerite je li poveznica i/ili vrsta baze ispravna; ako koristite Access bazu, da li imate ispravne dozvole na mapi u kojoj se nalazi baza.

Ako je greška u kreiranju, čitanju, pisanju ili brisanju datoteke, vaš je problem u pristupu datotekama. Osigurajte da imate Scripting.FileSystemObject i da je PutanjaDoChatMape mapa nad kojom imate read/write/delete dozvole.

SQL Server

Korištenje Microsoft SQL Servera značajno povećava brzinu i performanse, ali zahtijeva dodatno podešavanje Live! aplikacije. Da bi koristili instalacijsku proceduru za kreiranje tablica u SQL bazi, korisnik u vašoj poveznici mora biti vlasnik baze (DBO) kako bi ispravno radilo.

Ako korisnik nije DBO ili kreiranje tablice ne radi, poslužite se "sqlserver7.sql" skriptom u /extras/ mapi. Ova skripta će kreirati potrebne tablice. Morate se logirati kao DBO korisnik i izvršiti skriptu iz Query Analyzera.

Alternativno, ako je vaša baza u Accessu, možete koristiti upsizing wizard na SQL Server kako bi transferirali tablice i podatke.

MySQL

MySQL je odlična baza za korisnike koji su prerasli Access, ali ne trebaju još MS SQL Server. Kao i SQL Server, MySQL zahtijeva dodatno podešavanje. Umjesto DBO korisnika, MySQL korisnik u poveznici zahtijeva DROP, CREATE, DELETE, INSERT, SELECT i UPDATE dozvole nad Live! bazi. Također trebate MyODBC za DSN-less konekcije.

Ako nemate dozvole za kreiranje tablica koristeći instalacijske skripte, možete zamoliti hosting providera da to učini umjesto vas tako da im proslijedite "mysql.sql" skriptu.

Chat pitanja

Prikaz statusa
Ako se status prikaza ne mijenja s prijavom ili odjavom operatora, problem bi mogao biti s pohranjivanjem stranice u vašem računalu. Osvježite stranicu i status bi se trebao izmijeniti.

Ako se ne izmjeni, problem bi mogao biti u tome da operator nije pridodan zoni. Svi operatori moraju biti pridodani barem jednoj zoni.

Sporo vrijeme osvježavanja
Vrijeme osvježavanja može biti pod utjecajem više faktora, uključujući bandwith poslužitelja, brzinu spajanja korisnika i računalo korisnika. Ako je poslužitelj ili brzina spajanja korisnika niska ili preopterećena, to će usporiti osvježavanje. Ako je računalo korisnika sporo ili zauzeto, JavaScript davatelj vremena može biti usporen i izvršenje može čak biti odgođeno.

Kako bi bili neovisni od tih nepravilnosti, Live! aplikacija pokušava osvježiti chat prozor svakih 15 sekundi bez obzira postoji li novi tekst ili ne. "Osvježi" link je također dostupan ako korisnik misli da je korisno osvježiti chat prozor. Program će uobičajeno nastaviti s radom i provjeravati da li je tekst novi i osvježiti prozor ako jest.

Chat kodovi i kodovi za oblikovanje
Chat kodovi i kodovi za oblikovanje analiziraju se i izvode koristeći VBScript Regular Expressions objekt. Ako vaš poslužitelj koristi VBScript ispod verzije 5.6, vaši regular expressions objekti su neadekvatni - neke funkcije neće se ispravno prikazivati. Nadogradnja na VBScript 5.6 riješiti će problem. Kliknite ovdje za preuzimanje posljednje verzije.

Operatorov okvir korisničke statistike
Okvir korisničke statistike u operatorovom chat prozoru pauzira 3 sekunde prije provjere poslužitelja jesu li podaci dodani. Ako korisnik kasni s ulaskom u chat prozor, operator može vidjeti "Nedostupan" za ove podatke. Kad se to dogodi, klikom na "Osvježi" okvir statistike će ponovo provjeriti podatke.

Powered by Live!. Copyright Vogon, 2004 - <%=Year(Now)%>