Live! [Početna]

Administracija

Administracijsko područje osigurava web bazirane metode upravljanja Live! aplikacijom. Područje sadrži upravljanje operatorima, uređivanje postavki, upravljanje zonama, pretraživanje transkripata i još više... Za pristup administraciji uđite u /live/admin/ mapu vašeg web poslužitelja.

Konfiguracija

Konfiguracijsko područje dozvoljava administratoru izmjenu postavki koje utječu na funkcionalnost Live! aplikacije. Klikom na "(?) Pomoć" link s desne strane naslova, iskočiti će pop-up prozorčić s opisom pojedinog polja.

Poruke

Web baziran sustav poruka dozvoljava administratoru i operatoru pretraživanje, pregled i odgovor na poruke koje je korisnik ostavio dok je operator bio zauzet ili nedostupan. Poruke će biti dostavljene određenom operatoru ako je moguće ili određenoj zoni ako izbor operatora nije moguć. Odgovori će biti poslani e-mailom koristeći e-mail postavke s konfiguracijske stranice.

operatori

Stranica operatori dozvoljava pregled i dodavanje novih operatora. Kada se dodaje novi operator, moguće je dodijeliti višestruke zone koristeći popisni okvir. Ctrl+klik dodaje/oduzima izbor, a Shift+klik bira sve stavke. Pogledajte "(?) Pomoć" link za daljnju pomoć. Svaki operator mora pripadati barem jednoj zoni kako bi bio prikazan korisniku.

Autodgovori

"Autodgovori" su spremljeni, gotovi odgovori koje operator može odabrati dok je u chatu i jednostavno poslati korisniku. Autodgovori mogu sadržavati bilo koji od chat kodova kao [url][/url], [push][/push] kao i kodove za oblikovanje.

Status garniture

Umjesto da se koristi jedna garnitura Live! dugmadi/slika za cijeli web prostor, moguće je dodati vlastiti statusni set slika i teksta i odabrati ga ovisno o stranici i zoni u kojoj će se status prikazivati. Sve putanje do slika biti će relativne osnovnom URL-u postavljenom u "configs.asp" datoteci. Morate znati ID seta i proslijediti ga statusnom kodu zajedno s vrstom prikaza.

Transkripti

Transkripti su logovi chat sjednica. Administrator može pretraživati transkripte i vidjeti tekst i ostale informacije. Korisnička statistika je spremljena i vezana uz transkript tako da administrator može vidjeti informacije o korisniku.

Zone

Zone odvajaju različita područja vašeg web prostora. Ovo je korisno ako želite koristiti Live! za npr. pomoć, administraciju i prodaju. Zone prikazuju dostupnost operatora koji je dodijeljen određenoj zoni i preusmjeravaju chat zahtjeve tim operatorima. Glavna zona, ID 0, je osnovna, široka zona koja obuhvaća vaš cijeli web prostor. Operatori moraju biti dodijeljeni barem jednoj zoni kako bi ista bila aktivna.

Powered by Live!. Copyright Vogon, 2004 - <%=Year(Now)%>